Millennium-teknologiapalkinto: periksiantamattomuutta, rohkeutta ja osaamista – innovaatioita paremman elämän puolesta

Katso Millennium-teknologiapalkinnon tarina videona. Video ”Pidetään huomisesta huolta” on englanniksi.

 

 

Suomi on menestystarina. Inhimillisten arvojen, osaamisen ja teknologian yhteensovittaminen on ollut resepti, jolla Suomi on noussut alle sadassa vuodessa yhdeksi maailman vakaimmista, onnellisimmista ja tasa-arvoisimmista maista. Teknologisilla innovaatioilla on ollut merkittävä rooli, kun Euroopan pohjoisilta rajoilta on ponnistettu hyvinvointivaltioksi.

Millennium-teknologiapalkinto on Suomen kunnianosoitus hyvinvointia edistäville teknologisille innovaatioille. Tekniikan Akatemia (TAF) on palkinnon koti ja tasavallan presidentti palkinnon suojelija. Kansainvälinen miljoonan euron palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2004. Palkinto auttaa näkemään teknologian ja tieteen merkityksen maailman suurten ongelmien ratkaisijana: ruoan, energian ja materiaalien riittävyys, ympäristön säilyminen puhtaana ja taistelut vakavia sairauksia vastaan eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Millennium-teknologiapalkinnon nykyisillä ja tulevilla voittajilla on ollut uskallusta ja uteliaisuutta tutkia maailmaa uusista näkökulmista. He ovat niitä, jotka saavat tieteellisen tiedon kukoistamaan konkreettisina innovaatioina ja uusina teknologioina. He ovat niitä, joiden kehittämillä teknologioilla vastataan aikamme suurimpiin globaaleihin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen.

Teknologiset innovaatiot palvelevat yhteistä hyvää, rakentavat siltoja yli kulttuurien rajojen ja luovat parempaa ja puhtaampaa maailmaa, jossa jokaisella on tilaa elää. Tulevaisuudessa innovaatiot syntyvät yhä useammin yhteistyönä: tarvitaan niin tieteellistä tutkimusta kuin taitoa tiedon soveltamiseen ja kaupallistamiseen. Innovaatiot syntyvät avoimuudesta ja eri näkökulmien ja osaamisen yhteentörmäyksistä.

Maailma tarvitsee innovaatioita. Pidetään huomisesta huolta.