Tekniikan Akatemia -säätiön uudeksi toimitusjohtajaksi Markku Ellilä

Kansainvälistä Millennium-teknologiapalkintoa hallinnoivaa suomalaissäätiötä johtaa syksystä lähtien strategisen johtamisen ja globaalin liiketoiminnan rautainen ammattilainen.

Tekniikan Akatemia TAF:n toimitusjohtajana aloittaa 1.9.2020 tekniikan tohtori Markku Ellilä.

Ellilällä on pitkä kokemus strategisesta johtamisesta, teknologiayritysten globaalista liiketoiminnasta sekä tutkimuksesta. Ellilä on uransa aikana muun muassa ollut luotsaamassa liiketoiminnan kehitystä ja strategiaa Nokia Siemens Networksissa ja vastannut globaalista liiketoiminnasta yhdysvaltalaisen tietoliikennelaitteita valmistavan Tellabs Inc:n varatoimitusjohtajana ja Tellabs Oy:n toimitusjohtajana. Väitöskirjansa hän teki Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksessa CERNissä.

Viime vuodet Markku Ellilä on toiminut enkelisijoittajana, konsulttina ja hallituksen jäsenenä kasvuyrityksissä, minkä myötä hänellä on kokemusta useista teknologian aloista sekä rahoituksen hankkimisesta.

”Ellilän osaamisessa yhdistyvät teknologia-alan monipuolinen tuntemus, kansainvälinen kokemus, rahoituksen hankinta sekä laajat kontaktiverkostot Suomessa ja ulkomailla. Tekniikan Akatemia -säätiön päätehtävä on hallinnoida läpimurtoinnovaatioita palkitsevan kansainvälisen Millennium-teknologiapalkinnon jakamista. Uskomme Ellilän osaamisen sopivan loistavasti Tekniikan Akatemia -säätiön luotsaamiseen ja kehittämiseen”, sanoo Tekniikan Akatemian hallituksen puheenjohtaja Marja Makarow.

Tulevan toimitusjohtajan keskeisiä tavoitteita on tehdä Millennium-teknologiapalkinnosta kansainvälisesti entistä tunnetumpi.

”Globaalit haasteet vaativat globaaleja ratkaisuja, ja palkinto voi olla osaltaan vaikuttamassa siihen, että planeettamme voimavarat pystytään säilyttämään pitkälle tulevaisuuteen. Suomi on pieni maa, ja riippuvainen kansainvälisestä yhteistyöstä. Uskon, että pystymme laajentamaan yhteistyöverkostoamme, kun palkinto profiloidaan huolella. Tutkijoiden, yritysjohtajien ja sijoittajien ajatukset ovat suuntautumassa kestävän kehityksen, liiketoiminnan vaikuttavuuden ja yhteiskuntavastuun suuntaan. Näistä teemoista haluan päästä keskustelemaan”, Markku Ellilä sanoo.

Tekniikan Akatemia -säätiön toimitusjohtajana vuosina 2017–2020 toiminut Ari Ahonen on jäänyt toukokuussa eläkkeelle. Syyskuuhun saakka Tekniikan Akatemian toimitusjohtajan sijaisena toimii TAF:n operatiivinen johtaja Eeva Sievi.

 

Lisätiedot:
Marja Makarow, Tekniikan Akatemia TAF:n hallituksen puheenjohtaja,
marja.makarow@helsinki.fi, +358 40 653 1133

Ajankohtaista