Miksi tarvitsemme Millennium-teknologiapalkintoa?

Aalto yliopiston professori ja Millennium-teknologiapalkinnon kansainvälisen palkintolautakunnan puheenjohtaja Päivi Törmä avaa palkinnon merkitystä. Törmä kannustaa kaikkia organisaatioita ympäri maailman nimeämään ehdokkaansa 2020 Millennium-teknologiapalkinnon voittajaksi. Katso video!

Millennium-teknologiapalkinnon lähtökohtana on tieteen ja innovaatioiden yhteiskunnallinen, jopa koko ihmiskunnan laajuinen vaikuttavuus.

Palkinto jaetaan:

  • uraauurtavasta teknologian innovaatiosta, joka parantaa ihmisten elämänlaatua ja edistää kestävää kehitystä
  • innovaatiolle, jota on jo sovellettu käytäntöön, ja joka saa aikaan mittavia muutoksia nyt ja tulevaisuudessa
  • innovaatiolle, joka edistää korkealaatuista tieteellistä ja teknologiaan liittyvää tutkimus- ja kehitystyötä.

Ehdokkaita palkinnon saajiksi otetaan vastaan kaikkialta maailmasta ja kaikilta teknologian alueilta pois lukien sotateknologia. Maailmassa laajasti ihmisten elämään vaikuttavat ongelmat ja ratkaisut ovat yhteisiä, minkä vuoksi on olennaista, että suomalainen palkinto voidaan jakaa mihin tahansa maahan. Ehdotuksia palkinnonsaajiksi voivat tehdä tiedeakatemiat, yliopistot, tutkimuslaitokset ja teollisuusorganisaatiot.

Lue lisää, miten nimetä ehdokas 2020 Millennium-teknologiapalkinnon voittajaksi! Nimeämiskausi on avoinna 1.4.–31.7.2019.

Ajankohtaista