23 nimeämistä Naisille suunnattuun innovaatiopalkintoon

Voittaja julkistetaan 22. toukokuuta 2019.

Naisille suunnatun innovaatiopalkinnon saajaksi ehdotettiin tänä vuonna 18 suomalaista innovaatiota. Yhteensä nimeämisiä tuli 23, sillä osaa innovaatioista ehdotettiin useammin kuin kerran.

Naisille suunnattu innovaatiopalkinto myönnetään naiselle tai naisista koostuvalle ryhmälle tieteellisesti merkittävästä innovaatiosta teknologian tai talouden alalta. Eduskunta jakaa palkinnon 22.5.2019 ja se on suuruudeltaan 110 000 euroa.

Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin se myönnettiin professori Hele Savinille nanoteknologiaa soveltavasta menetelmästä, jolla valmistetaan tehokkaita aurinkokennoja ”mustan piin” avulla. Vuoden 2018 palkinnon sai Valiolla työskentelevä elintarviketieteiden tohtori Päivi Myllärinen (kuvassa), joka on kehittänyt täysin uudenlaista meijeriteknologiaa ja muun muassa ensimmäisiä kasvipohjaisia maitotuotevaihtoehtoja. Palkinto jaetaan nyt vuonna 2019 viimeistä kertaa.

Palkintoprosessin toteutuksesta ja sen hallinnoinnista vastaa Tekniikan Akatemia TAF, jonka ehdotuksesta eduskunnan kansliatoimikunta on asettanut palkintoraadin arvioimaan nimetyt ehdokkaat. Palkintoraati valitsee nimettyjen ehdokkaiden joukosta korkeintaan kymmenen parasta kandidaattia. Eduskunnan kansliatoimikunta valitsee voittajan parhaiksi arvioitujen ehdokkaiden joukosta, ja eduskunnan puhemies luovuttaa palkinnon voittajalle tai voittajille toukokuussa.

 

Lisätietoja palkinnosta:
Maija-Leena Paavola, eduskunnan pääsihteeri, maija-leena.paavola@eduskunta.fi
Marja Makarow, hallituksen puheenjohtaja, Tekniikan Akatemia TAF, marja.makarow@helsinki.fi

Ajankohtaista