21 ehdotusta Naisille suunnattuun innovaatiopalkintoon

Voittaja julkistetaan yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden päivänä 1. kesäkuuta 2018.

Naisille suunnatun innovaatiopalkinnon saajaksi ehdotettiin tänä vuonna 18 suomalaista innovaatiota. Yhteensä nimeämisiä tuli 21, sillä eri tahot ehdottivat osin samoja innovaatioita.

Eduskunta jakaa palkinnon yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden päivänä 1. kesäkuuta 2018, ja se on suuruudeltaan 110 000 euroa.

Naisille suunnattu innovaatiopalkinto myönnetään naiselle tai naisista koostuvalle ryhmälle tieteellisesti merkittävästä innovaatiosta teknologian tai talouden alalta. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin se myönnettiin professori Hele Savinille nanoteknologiaa soveltavasta menetelmästä, jolla valmistetaan tehokkaita aurinkokennoja ”mustan piin” avulla. Palkinto jaetaan yhteensä kolme kertaa: vuosina 2017, 2018 ja 2019.

Palkintoprosessin toteutuksesta ja sen hallinnoinnista vastaa Tekniikan Akatemia TAF, jonka ehdotuksesta eduskunnan kansliatoimikunta on asettanut palkintoraadin arvioimaan nimetyt ehdokkaat. Palkintoraati valitsee nimettyjen ehdokkaiden joukosta korkeintaan kymmenen parasta kandidaattia. Eduskunnan kansliatoimikunta valitsee voittajan parhaiksi arvioitujen ehdokkaiden joukosta, ja eduskunnan puhemies luovuttaa palkinnon voittajalle tai voittajille 1.6.2018.

 

Lisätietoja palkinnosta:
Maija-Leena Paavola, eduskunnan pääsihteeri, maija-leena.paavola@eduskunta.fi
Marja Makarow, hallituksen puheenjohtaja, Tekniikan Akatemia TAF, marja.makarow@helsinki.fi

 

Kuva: Professori Hele Savin sai Naisille suunnatun innovaatiopalkinnon vuonna 2017.

Ajankohtaista