Tekniikan Akatemia TAF on mukana Vaihtoehto Eskolle -kampanjassa

TAF osallistuu tempaukseen, jossa nostetaan esiin Suomessa vaikuttavia tutkijoita ja hyviä tiedepuhujia.

Kaikki tuntevat luentosalit täyteen vetävän tähtitieteen professorin Esko Valtaojan, mutta keitä muita meidän olisi syytä kuunnella? Tekniikan Akatemia TAF ottaa osaa tutkimuslaitosten, korkeakoulujen, medioiden ja muiden organisaatioiden yhteiseen kampanjaan, jonka tavoite on vahvan yhteiskunnallinen:

Alle puolet suomalaisista osaa nimetä elossa olevan tieteentekijän ja suurin osa heistä muistaa Esko Valtaojan nimen. Mutta on vain yksi Esko, eikä hänkään tiedä aivan kaikkea kaikesta. Siksi on aika tuoda esiin vaihtoehtoja Eskolle.

Tekniikan Akatemia haluaa olla Vaihtoehto Eskolle -kampanjan avulla mukana tukemassa tutkijoita osana innovaatioistaan tunnettua Suomea.

”TAF:n tavoite on nostaa esille ihmisten elämää parantavia innovaatioita, ja niiden yhtenä edellytyksenä on tieteellinen tutkimus. Suomi voi menestyä vain olemalla innovatiivinen, ja tiede ja tutkimus ovat globaalina toimintana menestyksessä ensisijaisia”, toteaa TAF:n toimitusjohtaja Ari Ahonen.

 

TAF:n ja kampanjan tavoitteet käsi kädessä

Tekniikan Akatemia TAF tuo suomalaista tutkimusta ja innovaatiotoimintaa esille useiden tapahtumien ja palkintojen kautta. TAF jakaa joka toinen vuosi kansainvälisen miljoonan euron arvoisen Millennium-teknologiapalkinnon, jonka yhteydessä nostetaan esille myös kotimaista tutkimusta ja innovaatioita. Juuri marraskuun alussa TAF palkitsi kaarinalaisen bioteknologiayrityksen MetGenin kotimaisella Millennium-kunnianosoituksella. TAF:n Millennium Talks -keskustelutilaisuuksissa taas käsitellään ajankohtaisia innovaatioaiheita ympäri vuoden, ja puhujakaartissa vaihtelevat innovaattorit tiedemaailmasta yritysten edustajiin.

Millennium-sarjan lisäksi TAF osallistuu kampanjan henkeen muun muassa juuri käynnissä olevalla suuren yleisön Tekniikan päivät -tapahtumasarjalla, jonka ohjelmistossa on kuultu ja kuullaan lukuisia alansa huippuosaajia ja -puhujia.

”TAF pyrkii toiminnallaan edistämään suuren yleisön, tiedemaailman ja elinkeinoelämän välistä vuoropuhelua ja yhteistyötä, ja myös Vaihtoehto Eskolle -kampanja tuo hyvin esille tätä tieteen tekemisen laajaa merkitystä yhteiskunnassa”, toimitusjohtaja Ari Ahonen sanoo.

Kampanja toteutetaan sosiaalisessa mediassa #vaihtoehtoeskolle-tunnuksella, jolla löytyvät Tekniikan Akatemian ja muiden osallistujien ehdotukset ”uusista Eskoista”. Pysy siis kuulolla!

 

Vaihtoehto Eskolle -kampanja on suomalaisten säätiöiden rahoittama. TAF ei ole kampanjassa rahoittajana.

Kuva: VTT:n tutkija Lauri Reuter puhui 11.11. Tampereen Tekniikan päivillä ruuantuotannon tulevaisuudesta.

 

Ajankohtaista