Terveysteknologian laaja kattaus esillä Tekniikan päivillä

Miten ihminen voi itse optimoida terveyttään? Minkälaisia mullistuksia geeniteknologia ja big data tuovat terveysalalle? Entäpä mitkä ovat hurjimmat alan innovaatiot lähitulevaisuudessa?

Näihin ja moniin muihin terveysteknologian aiheisiin voi tutustua Tekniikan päivät Terveydeksi! -tapahtumassa neljällä paikkakunnalla tänä syksynä. Kaikille avoin, maksuton tapahtumasarja käynnistyy Espoosta 29.9. Turussa Tekniikan päivät on 2. – 4.11., Tampereella 10.- 11.11. ja Oulussa 24.- 25.11.

Tekniikan päivillä terveysteknologian asiantuntijat kertovat tieteen ja tutkimuksen viimeisimmistä saavutuksista ja valottavat tulevaisuutta: mitä meillä on odotettavissa seuraavien vuosikymmenien kuluessa. Aihealueet on jaettu kolmeen teemaan: biohakkerointi, räätälöity terveys ja terveys 2030

Terveysteknologian mahdollisuuksia pääsee Tekniikan päivillä kokeilemaan käytännössä Terveystorilla, jossa on esillä sekä tutkimustietoa että alan yrityksiä. Tekniikan päivillä järjestetään myös koululaisille suunnattuja toiminnallisia työpajoja. Alla poimintoja kunkin paikkakunnan ohjelmasta, joka päivittyy kokonaisuudessaan lähiviikkoina tapahtuman verkkosivuille tekniikanpaivat.fi.

Espoo 29.9.

Espoon tapahtuma järjestetään mittavan peruskorjauksen läpikäyneessä Dipolissa, jossa on tarjolla kattava asiantuntijaohjelma: yhteensä 18 puheenvuoroa kolmessa rinnakkaisessa sessiossa saman iltapäivän aikana. Esimerkiksi Nokiassa työskentelevä aivotutkija Kiti Müller kertoo, miten terveystiedon faktat erottaa fiktioista netissä. Aalto-yliopiston professori Raimo Sepponen kuvaa, miten parantuneen diagnostiikan myötä voidaan tunnistaa henkilöt, joilla on riski sairastua ja jopa ennaltaehkäistä sairastuminen. Professori Samuel Kaski Aalto-yliopistosta kertoo, miten lääkäri voi yhdessä tekoälyn kanssa tehdä parempia valintoja kuin kumpikaan erikseen.

Turku 2. – 4.11.

Turun kolmipäiväinen tapahtuma järjestetään Turku Science Parkin ICT-talossa. Tekniikan päivät käynnistyy torstaina 2.11. yrityspäivällä, jonka teemana on yrittäjän hyvinvointi ja Asiantuntija 2.0. Perjantaina 3.11.yli 300 yläkoululaista osallistuu terveysteknologiaan keskittyviin työpajoihin ja lauantaina 4.11. yleisölle on tarjolla on 15 puheenvuoroa biohakkeroinnista, räätälöidystä terveydestä ja tulevaisuuden terveysteknologiasta. Puhujana on mm. futuristi Niko Herlin, joka kertoo, miten organisaatiot ja ihmiset voivat varmistaa menestyksensä myös tulevaisuudessa. Terveystorilla on yli 15 toiminnallista pistettä, esimerkiksi hoivarobotteja, itsensä mittaamista ja 3D-lääketulostimia.

Tampere 10. – 11.11.

Tampereen Tekniikan päivät käynnistyy 10.11. yrityksille suunnatulla Tekniikan foorumilla, jossa on puhujana muun muassa IBM Watsonin Team Lead Antti Heino. Yleisöpäivä on 11.11. Tampere-talossa, jossa biohakkeri Teemu Arina kertoo, miten omaa suorituskykyään voi seurata ja parantaa teknologian avulla. VTT:n tutkija Lauri Reuter esittelee Global Impact Challenge Finlandin tänä vuonna voittaneen taikapadan, joka voi tulevaisuudessa mullistaa maailman ruokatuotannon. Professori Leena Ukkonen Tampereen teknillisestä yliopistosta kertoo, miten ajatuksen voimalla toimiva, langaton aivokäyttöliittymä voi tulevaisuudessa parantaa vaikeasti vammautuneiden ihmisten elämänlaatua.

Oulu 24. – 25.11.

Oulussa Tekniikan päivät tarjoaa ohjelmaa yrityksille, tutkimus- ja kehitystyötä tekeville sekä kaikille terveysteknologiasta kiinnostuneille 24.11 Oulun yliopistolla. Teemu Arinan biohakkerointi-teemaisen avauksen jälkeen ohjelma keskittyy yksilölliseen terveyteen, tulevaisuuden terveydenhoidon visioihin ja tekoälyyn: mm. Oulun yliopiston professori Tapio Seppänen kertoo, kuinka tekoäly voi paljastaa sairauksia analysoimalla fysiologisia signaaleja. Yleisöpäivä järjestetään 25.11. Kauppakeskus Valkeassa, jossa Terveystorilla pääsee kokeilemaan terveyttä ja hyvinvointia edistäviä laitteita ja sovelluksia toiminnallisissa esittelypisteissä ja työpajoissa.

 

Tekniikan päivät Terveydeksi! on maksuton, kaikille avoin tiedetapahtuma. Sen järjestää Tekniikan Akatemia TAF yhteistyössä Aalto-yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston, Tampereen yliopiston, Turun yliopiston, Turku AMK:n, Oulun yliopiston, Oulun ammattikorkeakoulun ja Åbo Akademin kanssa.

tekniikanpaivat.fi

Lisätietoja:

Tekniikan Akatemia TAF
Projektipäällikkö Nawras Odda
nawras.odda@taf.fi
050 414 7298

Ajankohtaista