Naisille suunnattu innovaatiopalkinto Hele Savinille

Eduskunnan puhemies Maria Lohela on tänään luovuttanut naisille suunnatun innovaatiopalkinnon professori Hele Savinille.

Professori Savin on kehittänyt nanoteknologiaa soveltavan menetelmän, jolla valmistetaan tehokkaita aurinkokennoja nanorakenteisen ”mustan piin” avulla.

Professori Savinilla on ollut merkittävä vaikutus oman tieteenalansa kehitykseen ja hän on tehnyt ansiokasta yhteistyötä alan johtavien tutkimuslaitosten ja yritysten kanssa sekä kotimaassa että ulkomailla. Professori Savin työskentelee Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa.

Eduskunnan myöntämä innovaatiopalkinto juhlistaa yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden vuosipäivää 1. kesäkuuta. Palkinnon tarkoitus on tuoda esiin naisten roolia innovaatioihin liittyvän talouskasvun luomisessa ja parantaa naisten näkyvyyttä miesten perinteisesti hallitsemilla aloilla.

Palkinto on suuruudeltaan 110 000 euroa ja se myönnetään vuosina 2017, 2018 ja 2019. Palkinto voidaan myöntää naiselle tai naisista koostuvalle ryhmälle tieteellisesti merkittävästä innovaatiosta teknologian tai talouden alalta.

Palkinnon saajaksi ehdotettiin kaikkiaan 29 henkilöä. Heistä arviointiraati valitsi kuusi henkilöä esitettäväksi eduskunnan kansliavaliokunnalle, joka valitsi voittajan.

Palkintoprosessin organisoinut Tekniikan Akatemia onnittelee professori Savinia ja kiittää kaikkia palkinnon saajaksi ehdokkaita esittäneitä.

 

 

Ajankohtaista