Teknoloikka-syksy käynnistyi yhteisvoimin

Teknoloikka-harjoitteluohjelman aloitustilaisuus järjestettiin torstaina 27.8.2015 Aalto-yliopiston Design Factorylla. Tilaisuus kokosi harjoittelijat ja mentorit yhteen ensimmäisen kerran syksyn aikana.

SAMSUNG CSCKungl. Ingenjörsvetenskapsakademien eli IVA on Tekniikan akatemian sisarorganisaatio Ruotsissa. IVA on organisoinut naapurimaassa jo usean vuoden ajan Tekniksprånget-harjoitteluohjelmaa, josta juontaa juurensa myös tämän vuoden Teknoloikka-pilottihanke. Harjoitteluohjelman tiimoilta projektin työntekijä Eva Glaumann kävi esittelemässä heidän ohjelmaansa teknoloikkaajille ja mentoreille. Hän pitää harjoitteluohjelmia tärkeänä kanavana esitellä teknologia-alaa nuorille. 

SAMSUNG CSC

Esittelyiden lisäksi tilaisuuden eräs merkittävä kokonaisuus oli harjoitteloijoille ja mentoreille järjestetyt koulutusosiot. Harjoittelijat tutustuivat videoiden kautta tapahtuvaan tarinankerrontaan Veli Creativen Jenni Salosen ja Matti Vesasen innostavassa pajassa. Mentorit pohtivat puolestaan uusia työtapoja tuotteiden ja palveluiden kehitystyöhön professori Kalevi Ekmanin ja tutkija Miko Laakson johdolla. Koulutustuokiot antoivat uusia näkökulmia ja loivat intoa alkavaan syksyyn.

SAMSUNG CSCPäivän lopuksi keräännyttiin vielä yhteen miettimään Teknoloikka-harjoittelun pelisääntöjä, jotta harjoittelusta jäisi mahdollisimman mielekäs kokemus kaikille osapuolille. Mietteiden pohjalta kootaan yhteinen ohjenuora harjoittelun tueksi.

Katso kuvat Teknoloikka-tapahtumasta 

 

Lue teknoloikkaaja Aino Torvisen mietteitä harjoitteluohjelman alkamisesta: Tästä se lähtee: Teknoloikka