Teknoloikasta suuntaa välivuoden jälkeiseen opiskeluun

Teknoloikka on Tekniikan Akatemian (TAF) keino kannustaa nuoria teknologia-alojen pariin. Teknoloikan pohjan muodostaa palkallinen harjoitteluohjelma, joka on suunnattu alle 22-vuotiaille lukion suorittaneille nuorille tai tämän kevään ylioppilaille, joilla ei ole vielä korkeakoulupaikkaa. Harjoittelun lisäksi nuoret jakavat kokemuksiaan teknologia-alasta muille nuorille sosiaalisen median ja kouluissa järjestettävien tilaisuuksien kautta. Teknoloikka-harjoittelupaikkoja on tarjolla 25 kappaletta 14 paikkakunnalla. Hakuaika päättyy 31.toukokuuta.

Hae harjoittelupaikkoja Teknoloikka-hakuportaalin kautta!

 
Maaliskuussa julkaistun Kun koulu loppuu -tutkimuksen mukaan yli neljännes tämän kevään ylioppilaista aikoo pitää välivuoden. Tutkimuksen mukaan vain 18 prosenttia nuorista tiesi varmasti, mihin pyrkivät lukion jälkeen, ja 70 prosenttia nuorista kaipasikin lisää tietoa työelämästä.

Teknoloikka on suunnattu juuri näille nuorille. Se on harjoitteluohjelma, jonka avulla nuori voi ottaa selville, onko hänen tuleva ammattinsa teknologia-alalla. Tekniikan Akatemian yksi päätehtävistä on innostaa nuoria teknologia-alojen pariin, ja Teknoloikan avulla nuoret pääsevät käytännössä kokeilemaan, mitä työskentely alalla tarjoaa, kertoo TAF:n toimitusjohtaja Juha Ylä-Jääski.

Teknoloikka eroaa monesta muusta harjoittelusta siinä, että jokainen harjoittelija saa oman tukihenkilön eli mentorin, joka ohjaa häntä koko harjoittelun ajan henkilökohtaisesti. Nuori hyötyy harjoittelusta lisäksi saamalla työkokemusta sekä työelämän kontakteja. Harjoitteluun osallistuneet nuoret jakavat kokemuksiaan muille nuorille ympäri Suomea sosiaalisessa mediassa ja kouluissa järjestettävissä tilaisuuksissa.

Mallia Ruotsista

Teknoloikka perustuu ruotsalaisen insinööriakatemia IVA:n Tekniksprånget-harjoitteluohjelmaan, joka on pyörinyt Ruotsissa neljän vuoden ajan. Nykyään se välittää jo satoja harjoittelupaikkoja vuosittain.

– Tekniksprånget teki minuun suuren vaikutuksen vieraillessani IVA:ssa viime keväänä. Takaisin palattuani aloimme heti TAF:ssa suunnitella, kuinka ohjelman voisi tuoda Suomeen, muistelee Ylä-Jääski.

Nopealla aikataululla valmisteltuun pilottiohjelmaan saatiin mukaan 18 ennakkoluulotonta työnantajaa, niin kansainvälisiä suuryrityksiä kuin suomalaisia pienyrityksiäkin sekä erilaisia organisaatioita.

– Ilahduttavaa oli, että työnantajat olivat todella miettineet työtehtäviä, jotka kiinnostaisivat nuoria. Harjoittelupaikat vaihtelevat web-analyytikosta laboratorioassistenttiin ja teknologia-alan markkinointiviestijään, mikä todistaa, että teknologiaa-ala ei ole ainoastaan insinöörejä varten.

Nuoret voivat hakea Teknoloikkaan 10.4. – 31.5.2015. Harjoitteluun päässeet aloittavat neljä kuukautta kestävän harjoittelunsa elokuussa 2015.

Harjoittelupaikkoja tarjoavat työnantajat: Aalto-yliopisto, EIT ICT Labs, Fastems Group, IBM, Kone, Konecranes, Leinovalu, McKinsey & Company, Metso, Metsä Wood, Oilon, Outotec, Ponsse, Raute, SKS Group, Teknavi, UPM ja Wärtsilä.

 

Kun koulu loppuu on Taloudellisen tiedotustoimisto TAT:n teettämä tutkimus.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Juha Ylä-Jääski, Tekniikan Akatemia, puh. +358 40 903 0606

Mediaan liittyvät yhteydenotot:

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Niina Suhonen, Tekniikan Akatemia, puh. +358 40 843 9438

Ajankohtaista