Kotiviljelyllä Startup Weekend Helsingin voittoon

Culti Cartoon -kotiviljelykasvualusta voitti Millennium-paviljongissa 9.5. - 11.5.2014 järjestetyn Startup Weekend Helsingin, jossa osallistujat kilpailivat parhaimman liiketoimintaidean keksimisestä.

Englanninkielisessä startup-tapahtumassa kehitettiin uutta liiketoimintaa monialaisissa tiimeissä keskittyen erityisesti kestävään kehitykseen ja biotalouteen. Tiimit ryhmäytyivät ensin mielenkiintoisimpien ideoiden ympärille, ja seuraavan 54 tunnin ajan tuote- tai palveluideaa kehitettiin kiihkeästi: liiketoimintamallia, muotoilua, teknistä toteutusta ja markkinavalidointia. Tapahtumaan sai osallistua kaikenikäiset yrittäjyydestä ja innovaatiotoiminnasta kiinnostuneet.

Kilpailun kolme parasta liiketoimintaideaa olivat:

1. palkinto: Culti Cartoon 

Kotona viljely on sottaista ja vaivalloista puuhaa. Culti Cartoon tarjaa nopean ja siistin vaihtoehdon kotiviljelylle: paperimassasta tehty kasvualusta, johon lisätään vain siemenet ja vesi. Siemenillä varustettua haitarimaista kasvualustaa voi lähettää postikorttina ja sitä myydään kaupoissa 15 €:n hintaan.

Palkinnoksi tiimi sai matkan UPM:n Lappeenrannana fasiliteetteihin, kolmen kuukauden jäsenyyden NewCo Factoryn kiihdyttämöön, 2 lippua Slushiin ja 2 lippua Arctic Startup –tapahtumaan, Fondian konsultointia sekä kasvihuonelampun.

Culti Cartoon -presentaatio

2. palkinto: Guardian Angel

Monet vauvojen vanhemmat pelkäävät lapsensa menehtyvän kätkytkuolemaan sillä aikaa, kun he nukkuvat. Guardian Angel on videoanalyysiteknologiaan perustuva vahti, joka näkee videokuvaa tuhatkertaisesti suurentamalla pysähtyykö vauvan hengitys. Jos se pysähtyy, se hälyttää vanhemmat apuun ja antaa myös elvytysohjeet. Tuotetta voi myös käyttää henkilöt, jotka kärsivät vaarallisesta uniapneasta.

Palkinnoksi tiimi sai Startup Saunan jäsenyyden, Fondian konsultointia, sekä 2 lippua Arctic Startup –tapahtumaan.

3. Palkinto: Forbidden Fruit

Latex-kondomien maatuminen kestää liki 100 vuotta. Uudet elastiinista valmistetut vihreät kondomit maatuvat kuudessa kuukaudessa. Myös niiden pakkaukset ovat biohajoavia.

Forbidden fruit -presentaatio

 


Järjestäjinä Startup Weekend Helsinki, Aalto Ventures Program ja Tekniikan Akatemia.

Ajankohtaista