Hitech-sisäänkäynti tervehtii vieraita

Ensimmäinen Millennium-paviljongin vieraiden kohtaama tekniikan ihme on paviljonkiteltan sisäänkäynti. Rakennusmateriaali on suomalainen puu, mutta suunnittelussa ja rakentamisessa on hyödynnetty uusinta teknologiaa.

Kierre

Sylvia de Angeliksen ehdotuksen pohjalta rakennettu sisäänkäynti on nimeltään ”Kierre”. Orgaanisesti kiemurteleva vanerirunko olisi mahdoton haaste taitavallekin puusepälle. Niinpä Kierre-sisäänkäynnin yli 120 uniikkia rakenneosaa on suunniteltu aluksi 3D-mallina. Puuseppänä toimi CNC-työstökone, joka leikkasi kappaleet tarkalleen 3D-mallinnettuun muotoonsa.

Sisäänkäynnin suunnittelijoina ja rakentajina toimivat Aalto-yliopiston arkkitehtiosaston Wood Program -kurssin opiskelijat. Suomalainen puurakentamisen osaaminen houkuttelee opiskelijoita ympäri maailmaa. Vuoden mittainen kurssi perehdyttää opiskelijat ekologisen materiaalin ominaisuuksiin ja moderniin puuarkkitehtuuriin.

”Tämän vuoden kurssilla oli 15 opiskelijaa 10 eri maasta”, kertoo professori Pekka Heikkinen.

Kierre-paviljongin blogi kertoo, miten näyttävä sisäänkäynti syntyi.

 

 

Teksti ja pieni kuva: Petja Partanen

Iso kuva: Markku Lempinen