TAF

Tekniikan Akatemia TAF on itsenäinen säätiö, joka nostaa esiin ihmisten elämänlaatua parantavia ja kestävää kehitystä edistäviä innovaatioita.

Tekniikan Akatemia TAF on itsenäinen säätiö, joka nostaa esiin ihmisten elämänlaatua parantavia ja kestävää kehitystä edistäviä innovaatioita.

TAF jakaa joka toinen vuosi Millennium-teknologiapalkinnon ja järjestää muita tapahtumia, kuten Millennium Youth Camp -tiedeleirin. Lisäksi TAF tekee Suomea tunnetuksi teknologiamaana ja pohjoismaisena hyvinvointivaltiona toimimalla aktiivisesti tiedeyhteisön, elinkeinoelämän ja julkishallinnon verkostoissa.

Teknillisten Tieteiden Akatemia TTA, Svenska tekniska vetenskapsakademien  i Finland STV ja TAF:n elinkeinoneuvosto muodostavat Tekniikan Akatemian.

Tekniikan Akatemian merkittävimpiä vahvuuksia on kolmikantainen yhteistyö elinkeinoelämän, valtionhallinnon ja tiedeyhteisön välillä sekä kattava verkosto kaikilla kolmella alueella. Kaikki kolme toiminta-alaa ovat edustettuina sekä säätiön hallituksessa että työvaliokunnassa.

Tekniikan Akatemia on aloittanut toimintansa vuonna 2003 Suomen teknologiapalkintosäätiön nimellä. Vuonna 2005 nimi vaihtui Millennium-palkintosäätiöksi. Nimi vaihtui Tekniikan Akatemiaksi vuonna 2008, ja säätiöön yhdistyivät TTA ja STV.

Tekniikan Akatemia on kansainvälisten insinööriakatemioiden kattojärjestöjen CAETSin ja Euro-CASEn jäsen ja tekee yhteistyötä Maailman talousfoorumin (WEF) kanssa.

 

TAF hallitus
TAF työvaliokunta